Tornion vapaaseurakunta

Tervetuloa

Joen ja rajan kaupunki

TORNION KAUPUNKI on vajaa 400 vuotta vanha ”joen ja rajan kaupunki”, joka on myös osa Meri-Lappia. Puhutaan TornioHaaparanta -kaksoiskaupungista, sillä monenlaista yhteistyötä kahden valtion kaupunkien kesken on kehitetty ja kehitetään edelleen mm. linja-autoasema ja Golfkenttä rajan molemmin puolin ovat yhteisiä. Torniossa on n. 21000 asukasta , mutta Haaparannan kanssa se muodostaa 33000 asukkaan talousalueen, jonka työpaikoista yli puolet on palvelualalla.

TORNION VAPAASEURAKUNTA on yksi Suomen Vapaakirkon n. 100:sta seurakunnasta. Säännöllinen vapaakirkollinen, hengellinen, työ alkoi kaupungissa 1976. Hengellistä työtä tehtiin aluksi Oulun Vapaaseurakunnan alaisuudessa, kunnes vuonna 1991 Tornion Vapaaseurakunta rekisteröitiin omaksi seurakunnaksi. Nykyinen kirkkorakennus hankittiin vuonna 1985 Lapin Kullalta ja talkoovoimin remontoitiin kirkoksi. Se on palvellut hyvin näihin päiviin asti.

Seurakuntamme keskeiset arvot ovat RAAMATTU-USKOLLISUUS, LÄHETYS ja LÄHIMMÄISYYS. Ylin auktoriteettimme on Raamattu ja tärkein tehtävämme on julistaa Jumalan Sanaa uskon herättämiseksi ja terveen hengellisen kasvun aikaansaamiseksi. Haluamme toteuttaa Jeesuksen lähetyskäskyä : ” Menkää kaikkeen maailmaan…” niin paikallistasolla kuin tukemalla rukouksin ja varoin lähetystyöntekijöitä Etelä-Aasiassa ja Equadorissa. Olet sydämellisesti tervetullut tilaisuuksiimme ja mukaan toimintaamme rotuun, ihon väriin, kansalaisuuten tai uskontoon katsomatta, sillä Jumala rakastaa jokaista ja haluaa pelastaa niin monta kuin mahdollista.

Diakonia-työtämme hoitaa ViaDia Tornio ry.

Rakastamme Israelia ja pyrimme siunaamaan tuota Jumalan valittua kansaa ja maata joka tilaisuudessamme. Kuukauden 1. keskiviikon rukoussoluissa rukoillaan pääasiassa Israeliin liittyvien aiheiden puolesta.

Järjestämme mielellämme yhteisiä tilaisuuksia muiden kristillisten seurakuntien kanssa. Torniossa sitä toteutetaan mm. Joulunlapsi-operaation kautta, yhteisinä rukoustapahtumina sekä hengellisten laulujen kesäkonsertteina.

 

Suomen Vapaakirkon uskontunnustus ja oppi

Suomen Vapaakirkon tunnustus on annettu Helsingissä helmikuun 1. päivänä vuonna 1923.

 Me olemme kristittyjä, jotka Raamatun perustuksella yhtäpitävästi apostolisen tunnustuksen kanssa tahdomme elää ja toimia kristillisen uskonelämän herättämiseksi ja säilyttämiseksi.

 Raamattu, s.o. Vanhan ja Uuden testamentin pyhät kirjat, jotka me uskomme olevan Pyhän Hengen johtamien ihmisten kirjoittamat, määrää yksin meidän uskomme ohjeen, jonka mukaan kaikki oppi ja elämä seurakunnassa on hyväksyttävä tai hyljättävä.

Toteuttaaksemme sitä kristillisen yhteyden aatetta, jota Uusi testamentti esittää, emme seurakuntayhteyden määrääjäksi pane muuta kuin sydämen uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikaan ja tämän uskon tunnustamisen ihmisten edessä.

Tähän yhtyen olemme liittyneet seurakunniksi toteuttaaksemme raamatullista seurakuntaelämää ja toimiaksemme kristillisen vakaumuksen mukaisesti ja sen puolesta.

TORNION VAPAASEURAKUNNAN VANHIMMISTO

Marja-Leena Nurminen puh.johtaja puh. 040-5419411 email: marjaleenan2@gmail.com

Akseli Lindgren, jäsen, puh. 0400-247158

Pirjo Oförsagd, jäsen

Tuula Yliniva, varajäsen

Tervetuloa

Ota yhteyttä

Puhelin

040-5419411

Email

marjaleenan2@gmail.com

Postiosoite

PL 18, 95401 Tornio

Käyntiosoite

Saarenpäänkatu 20, 95400 Tornio

© Copyright 2019 Tornion vapaaseurakunta - All Rights Reserved